注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

夜晚的星空

临渊羡鱼,不如退而结网。

 
 
 

日志

 
 

八年级(上)Unit 3 Section A 课堂操练  

2008-10-30 03:55:14|  分类: 课堂延伸 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

八年级(上)Unit 3 Section A 课堂操练

一、词汇应用操练

1. Lind will leave for Tibet, so she’s b______ her god.

2. I’m going summer c______ for vacation this year.

3. Mary p______ to visit Tibet for vacation this summer.

4. Linda likes to go h______ with parents on weekends.

5. How l______ will you stay in Tibet? For two weeks.

6. Jack is r_______ at home for vacation this winter.

7. Can you s______ me a postcard when you’re in Tibet

8. Show me your photos when you g_____ back to school.

9. Paul is good at sports, so he’s going to s______ camp.

10. Jane’s mother doesn’t like going a______ for too long.

Answers: 1. babysitting  2. vocation  3. plans  4. hiking 

5. long  6. relaxing  7. send  8. get  9. sports  10. away

二、短语应用操练

1. 假日去参观西藏          2. 和朋友一起去野营

3. 在家临时照看他的弟弟    4. 周末在家放松

5. 到山里去徒步旅行        6. 在香港购物

7. 周末愉快                8. 给她看你们的照片

9. 寄一张明信片给我        10. 在十一月去参加运动营

Answers: 1. visit Tibet for vacation 

2. go camping with friends

3. babysit his brother at home     

4. relax at home on weekends

5. go hiking in the mountains

6. go shopping in Hong Kong

7. have a good time on weekends

8. show your photos to her

9. send me a postcard

10. go to the sports camp in November

三、知识点应用操练

1. –What’s Jim doing for vacation?

--He _____ hiking in the mountains.

    A. is going   B. goes   C. go   D. went

2. –What are you doing for vacation this summer?

--I _____ the Great Wall with my parents.

    A. am going   B. visit   C. go to   D. am visiting

3. --When are they going?

--They are going _____ Monday the 11th.

    A. at   B. in   C. on   D. for

4. --I’m going to Hawaii _____ vacation _____ my parents.

  --That sounds good.

A. on; for   B. for; with   C. on; with   D. for; for

5. Mary is going to Beijing next weekend and she ____ for two weeks.

  A. is staying   B. stays   C. stayed   D. stay

6. -- _____ is Jane staying in China?

  --For two weeks.

   A. How soon   B. When   C. How long   D. How often

7. Jim will _____ Jack his photos when he _____ back from China.

  A. show; will get   B. see; comes

C. show; gets      D. bring; will come

8. --I’m going to New York for vacation tomorrow.

--Well, _____.

A. have a good time   B. have a great fun

C. have good trip     D. enjoy you

9. --I’m going to Tibet _____ half a year.

  --Sounds pretty good.

   A. in   B. for   C. with   D. on

10. --Who _____ visiting Tibet with you next month?

   --My parents.

    A. will   B. are   C. was   D. were

Answers: 1. A  2. D  3. C  4. A   5. A 

6. C   7. C   8. A   9. B  10. B

四、句型应用操练

1. Linda is ________ (去野营) for vacation next summer.

2. Jack is _________ (和朋友度过一段时间) in Tibet this summer.

3. We are _________ (在家放松) for summer vacation after exams.

4. I’m __________ (在家临时照看我妹妹) with mom on weekends.

5. Jim and Tom are _____ (将参加运动营) with friends this summer.

6. My uncle’s _______ (将要去西藏一周) with his family next month.

7. They’re ________ (将要山里徒步旅行) with friends next weekend.

8. How about ___________ (离开一周) with friends this summer?

9. She’s __________ (回到学校) in ten minutes with his classmates.

10. Uncle Li is ________ (呆在家里两周) for vacation next summer.

Answers: 1. going camping   2. spending time with friends

3. relaxing at home  4. babysitting at home 

5. are going to sports camp  6. is going to Tibet for a week

7. are going hiking in the mountains  8. going away for a week

9. getting back to school   10. is staying at home for two weeks

五、语法应用训练

1. She ____ (go) to the beaches with friends next week.

2. Most students ____ (come) to school in half an hour.

3. She will go to a movie if she ____ (be) free this evening.

4. Paul is going to ____ (stay) in China for two weeks.

5. There is going to ____ (be) an action movie tonight.

6. How soon ____ (be) she going? In about two hours.

7. How often ____ he go ____ (skateboard)? Once a week.

8. How long ___ (be) he ___ (stay) here next month? Four days.

9. ____ (show) me your photos in Tibet when you ____ (get) back.

10. If she ____ (not, know) the news, I’ll ___ (tell) him about it.

Answers: 1. is going/will   2. are coming/will  3. is 

4. stay  5. be  6. is  7. does; skateboarding  8. is; staying 

9. Show; get (主句是祈使句(表示将来),when引导的从句应

使用一般现在时态) 10. doesn’t know; tell (主句是一般将来时态,

if引导的从句应使用一般现在时态)

六、篇章应用训练

My parents are 1. _____ to Tibet for vacation. They’re going 2. ____ December. They’re 3. _____ there for two weeks. They’re going hiking in the 4. ______ there. I hear the mountains there are high and beautiful. They’re also 5. _____ their friends there. They’re going to 6. _____ many photos, too. They plan to 7. _____ there by plane. They think it’s easy for them to 8. _____ a plane.

As for me, they are going to 9. _______ me their photos from Tibet. I really hope they are going to 10.______ a good time in Tibet.

Answers: 1. going  2. staying  3. mountains  4. mountains  5. visiting  6. take 7. get/arrive/reach  8. take  9. have   10. send

七、写作训练

1. 我将要和父母去西藏度假两周。

2. 我们将要在下周去香港拜访朋友。

3. 她将和家人在中国工作半年。

4. 他愿意和朋友在山里徒步旅行。

5. 老人们通常喜欢去海边度假放松。

6. 孩子们今年夏天将参加夏令营度假。

7. 今年夏天你将和朋友去西藏两周吗?

8. 我希望你和你得家人在西藏过得快乐。

9. 你从回来时把你的相片给我看看吧。

10. 参加运动营队我而言是非常有趣的。

Answers: 1. I’m going to Tibet for two weeks with my parents.

2. We’re visiting friends in Hong Kong next week.

3. She is working in China for half a year with her family.

4. She would like to go hiking in the mountains with friends.

5. Old people usually like going to the beaches to relax.

6. Children are going camping for vacation this summer.

7. Are you going to Tibet for two weeks this summer?

8. I hope you and your families have a good time in Tibet.

9. Show me your photos when you get back from Tibet.

10. It’s great fun for me to go to the summer camp.

  评论这张
 
阅读(564)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018