注册 登录  
 加关注

网易博客网站关停、迁移的公告:

将从2018年11月30日00:00起正式停止网易博客运营
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

夜晚的星空

临渊羡鱼,不如退而结网。

 
 
 

日志

 
 

八年级(上)Unit 3 Section B 课堂操练  

2008-10-30 03:56:09|  分类: 课堂延伸 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

八年级(上)Unit 3 Section B 课堂操练

一、词汇应用操练

1. I’m going s______ in Tibet with my families next summer.

2. Yao Ming is very f_______ among middle school students.

3. Britain and Italy are both E______ countries in the world.

4. Bill is very hungry now. And he needs s_______ to eat.

5. Tina is l_______ for Tibet to go sightseeing next month.

6. She plans to go hiking for vacation in the beautiful c_____.

7. It’s very important for us to keep the balance of n_______.

8. Linda’s angry with her mom because she f______ to buy

her birthday present.

9. Must I f______ my homework first, mom? Yes, you must.

10. The young man is a t______ from Europe to visit China.

Answers: 1. sightseeing  2. famous  3. European  4. something

5. leaving  6. countryside  7. nature  8. forgot  9. finish  10. tourist

二、短语应用操练

1. 画完一幅画           2. 忘记寄明信片

3. 下周出发去西藏       4. 一些传统的东西

5. 保持自然平衡         6. 因打篮球而出名

7. 去欧洲度过一段时光   8. 晚饭后散步

9. 打算去希腊观光       10. 取决于优秀的学业

Answers: 1. finish drawing a picture

2. forget to send a postcard 

3. leave for Tibet next week

4. something traditional

5. keep the balance of nature

6. be famous for playing basketball

7. spend some time in Europe

8. take a walk (walks) after supper (dinner)

9. plan to go sightseeing in Greece

10. decide on good schoolwork

三、知识点应用操练

1. –Would you like to go bike _____ this weekend?

  --Sure, I’d love to.

    A. ride   B. riding   C. rides   D. a ride

2. Jim often _____ with his father after work on weekends.

  A. fishing   B. fishes   C. fish   D. fishs

3. –Can I ask you _____ questions, Linda?

  --Sure. What’s it?

   A. a little   B. little   C. a few   D. few

4. The Whites _____ a vacation in the mountains next summer.

  A. are taking   B. is taking   C. take   D. takes

5. The young man thought about _____ to America to learn music.

  A. go   B. goes   C. went   D. going

6. The young girl would like to do something _____ others a lot.

  A. helping   B. helps   C. to help   D. help

7. Tim is very busy. He usually can’t get home _____ 2 am.

  A. after   B. until   C. till   D. late

8. Mary plans _____ for her English exam at home this weekend.

  A. studying   B. studies   C. study   D. to study

9. If you can help me, I____ some books and magazines tomorrow.

  A. am renting   B. rent   C. rented   D. rents

10. –Can you sleep _____ on weekends?

   --Never. I’ve too much homework.

   A. a lot   B. a few   C. a little   D. a bit

Answers: 1. B  2. B  3. C  4. A  5. D 

6. C  7. B  8. D  9. A  10. A

四、句型应用操练

1. The Blacks _________ (将要去欧洲休长假) next month.

2. Their vacation is __________ (将取决于欧洲的天气状况).

3. The young man would like __________ (做与众不同的事情).

4. In fact, the Greens ___________ (将直到九月份才离开北京).

5. They usually _________ (晚饭后散步) the beautiful beaches.

6. It’s very good _____________ (在美丽的乡村度过一段时光).

7. It’s very important for people ___________ (保持自然平衡).

8. The children ___________ (能够在家睡足觉) on weekends.

9. The father ____________ (迫不及待地租录像带) for his son.

10. I’ll relax a lot after I _______ (写完这本书) in two months.

Answers: 1. are taking a long vacation in Europe

2. deciding on the weather  in Europe

3. to do something different

4. won’t leave Beijing until September

5. take walks after dinner

6. to spend time in the beautiful countryside

7. to keep the balance of nature

8. can sleep a lot at home

9. can’t wait to rent videos

10. finish writing the book

五、语法应用训练

1. I’m ______ (go) bike riding with friends this weekend.

2. We are ___ (take) a long vacation in Tibet next summer.

3. I want ____ (ask) my friends about their working plans.

4. After _____ (finish) making her last movie, the actress is

_____ (take) a long vacation.

5. He often thinks about _____ (rent) a big house to live.

6. He plans to have a very ____ (relax) vacation in Tibet.

7. Would you like _____ (go) _____ (fish) with me today?

8. She really can’t wait ____ (open) her birthday present.

9. Sorry, I forgot ______ (send) your postcard and letters.

10. She is too busy ___ (go) to her cousin’s birthday party.

Answers: 1. going   2. taking 3. to ask  4. finishing; taking

5. renting  6. relaxing  7. to go; fishing  8. to open

9. to send   10. to go (too…to表示“太……而不能……”)

六、篇章应用训练

Bill is 1. ______ a long vacation with his families. He thought about 2. ______ Hong Kong, but 3. ______ on Tibet. He thinks Tibet is a very beautiful place to go 4._______. And Tibet is really a place different 5. ______ other places. He plans 6.______ there by train. It’s very good to go sightseeing 7. _____ train. He can see lots of views on his 8. _____ to Tibet. And he can 9. ______ a lot at night. He can also take many photos and send his photos to his friends when he 10. _____ back from Tibet.

Answers: 1. taking  2. visiting  3. decided  4. sightseeing  5. from  6. to go

7. by  8. way  9. sleep  10. gets

七、写作应用训练

1. 我们打算去西藏去休一个长假。

2. 她总想穿一些与众不同的衣服。

3. 她们只有在周末能够多睡眠。

4. 我们将要过一个非常放松的假日。

5. 租这个大房子对我来说太贵了。

6. 和家人在西藏度过一段时光很好。

7. 人人都需要一个令人激动的假日来放松。

8. 她将和孩子们一起去意大利休假。

9. 西藏的确是一个观光的好地方。

10. 优秀的分数取决于你在课堂上的努力。

Answers: 1. We plan to take a long vacation in Tibet.

2. She is always wearing something different.

(be always doing sth.一直做某事)

3. They can only sleep a lot on weekends.

4. We’re taking a very relaxing vacation.

5. It’s too expensive for me to rent the big house.

6. It’s good for families to spend some time in Tibet.

7. Every one needs an exciting vacation to relax.

8. She is taking a vacation with her children in Italy.

9. Tibet is really a good place to go sightseeing.

10. Good grades decide on your hard work in class.

  评论这张
 
阅读(148)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018